BLOG

VICTORINOX

VICTORINOX romania

Povestea celebrului briceag elvețian

     Un brand elvețian consacrat este VICTORINOX. 

Produsele Victorinox sunt fabricate în Ibach este un sat din municipalitatea Schwyz și se află într-o zonă deosebit de pitorească, în care drumul de la Schwyz la Brunnen întâlnelte podul pe râul Muota.

Aici la 1884 a fost fondat primul atelier de cutite a familiei Elsener.

In 1891, Karl Elsener, fondatorul companiei Victorinox, a început să furnizeze armatei elvețiene cuțite fabricate în Elveția, și nu în Germania ca înainte. 

Cutițul original avea un mâner din lemn (în comparație cu compușii de metal/plastic folosiți astăzi) și era echipat cu o lamă, o șurubelniță, un deschizător de conserve și un mic vârf ascuțit de fier.

Gama de modele de bricege elvețiene este vastă, de la modelele de bază ce conțin două lame până la cele care au cincizeci de unelte.

Tipul de instrumente care pot fi găsite într-un cuțit al armatei elvețiene este limitat doar de mărimea obiectului și de imaginația proiectanților.

In ultimii ani, alături de producția clasicului cuțit, compania Victorinox produce și comercializează așa-numitul „SwissTool”: un instrument multifuncțional (un clește pliabil cu lame și accesorii retractabile în mâner) similar cu modelul american „Leatherman Tool”.  Victorinox deține brandul „Swiss Army”.

Avand in vedere renumele acestui brand se gasesc multe replici de o calitate indoielnica, iti recomandam precautie si achizitionarea doar de la magazine de incredere.

Swiss Brands s-a născut din pasiunea noastră pentru produsele de calitate elvețiană.

Misiunea noastră este să oferim tuturor clienților din România produse 100% SWISS MADE la prețuri competitive.

Turul Fabricii Victorionx din Ibach, Elveția

Fabrica pe care o vedem astăzi a fost ridicata ulterior si modernizata constant pentru a indeplini cele mai noi standarde in energie regenerabila.

Numele VICTORINOX are si el o poveste deosebită.

Elsener a inceput dupa decesul mamei sale, in 1909, sa isi denumeasca cutitele dupa aceasta: Victoria.

De abia in  1921, cand s-a trecut la utilizarea otelului inoxidabil in procesul de fabricare s-a născut brandul ”Victorinox”

Odată cu sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, Victorinox a furnizat armatei Americane produsele sale, acestia denumindu-le “Swiss Army Knife” (cutitul armatei elvetiene).

Astazi, VICTORINOX este un brand care nu mai are nevoie de nici o prezentare, fiind apreciat pe intreg mapamondul.

LICHIDARE DE STOC
  • 24h LICHIDARE DE STOC
  • new PRODUSE NOI
VREI SĂ PRIMEȘTI ULTIMELE OFERTE?

ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

Iti vom trimite un e-mail, este necesară confirmarea ta pentru abonare.